Медицинска апаратура за ултразвукова терапия от ново поколение

Здрава кожа

Ултразвуковите вълни са с честота над 20KHz, което ги прави недоловими за човешкото ухо. Въпреки това, те са способни да окажат изкючително ползотворно влияние върху организма. В зависимост от диапазона им, вълните навлизат на различна дълбочина в тъканите и променят вътрешната среда. Вълните с по-висока честота проникват по-дълбоко в тялото, а тези с по-ниска работят в горните слоеве.

Диагностика с ултразвукlechenie-s-ultrazwuk

Ултразвуковата технология намира приложение във все повече области. Тя е доказан метод при диагностицирането на редица заболявания. Медицината отдавна използва ултразвукови апарати за визуализация на меки тъкани и мускули, както и за сканиране на органи. Този начин спестява дискомфорт на пациента и позволява на лекаря да постави коректна диагноза и да предложи адекватно решение за всеки проблем.

Естетичен външен вид с ултразвук

lechenie-ultrazwukВъвеждането на ултразвукова апаратура в козметиката бележи началото на революционен напредък в третирането на кожата. Благодарение на иновативната технология, с която разполагаме в наши дни, грижата за външния вид е безболезнена, приятна, освежаваща и видимо ефективна.

Ултразвуковите процедури се използват, както за разкрасяване, така и за трайното елиминиране на различни кожни състояния като: склеродермия, акне, сърбящи дерматози, варикозни язви, карбункули, атонични рани и др.

Лечение с ултразвук lechenie-ultrazwuk-1

Ултразвуковите вълни преминават през тъканите, взаимодействат с тях и поглъщат механичната енергия. Получават се вихрови движения в цитопазмата, които наподобяват микромасаж и стимулират междуклетъчната обмяна на веществата.

Ултразвуковата терапия третира успешно:

  • Проблеми с опорно-двигателната система;
  • Болести, засягащи гръбначния стълб (дискова херния, ошипявания);
  • Смущения в нервната система (неврити, невралгии);
  • Вътрешни болести (астма, хроничен бронхит, язви);
  • Дегенеративни заболявания на ставите;
  • Гинекологични заболявания;
  • Спортни травми (състояния след счупване, навяхване и изкълчване);
  • Бавнозарастващи следоперативни рани;
  • УНГ болести (ларингит, фарингит, тонзилит);
  • Стоматологични проблеми;

Освен всичко това, ултразвуковата терапия има анти-алергично действие. То се дължи на неутрализацията на излишно количество хистамин в кръвта, активирането на глюкокортикоидната функция на надбъбречните жлези и нормализирането на оксикетостероидите.

Лекарите успешно комбинират въвеждането на  медикаменти чрез ултразвук. Процесът се нарича фонофореза. Основното му предимство е, че се използват лекарствени вещества в ниски дози, а положителните резултати идват по-бързо и осезаемо, тъй като ефектът е подсилен. Това се случва благодарение на ултразвукът. Той действа на принципа на катализатор, който ускорява резорбцията и дифузията на лекарствата.

Апарати за ултразвук

lechenie-ultrazwuk-2Важен фактор при използването на ултразвукова апаратура е поддържането на плътен контакт между кожата и главата на апарата. Най-често проблемната зона бива озвучавана директно, чрез въртеливи движения. Като медиатор се използват гелове и вискозни течности.

Поради отличните и скоростни ефекти в следствие на лечение с ултразвук, медицината не спира да работи върху усъвършенстването на ултразвуковите технологии. Първите резултати са вече на лице. BTL прави стъпка напред с  медицинска апаратура от ново поколение. Компанията предлага широката гама устройства, всяко от които с множество опции и области на приложение. Вече е налична и свободна от оператор технология (HandsFreeSono), която позволява процедурата да се извършва сама, без възможност за предозиране или грешки от терапевта.

Ултразвуковото лечение става все по-напредничаво, достъпно и ефикасно. Изумителната апаратура от ново поколение оставя след себе си доволни пациенти и медици, като пренася грижата за здравето на следващо ниво.