Хранителни добавки

Хранителни добавки - какво трябва да знаем

Хранителните добавки, или още така наречените суплементи, имат за цел да доставят на организма вещества от естествен или изкуствен произход, които отсъстват или са малко налични в определен хранителен режим. Такива вещества са витамините и минералите, аминокиселините и антиоксидантите и други. Всеки, интересуващ се от темата, е запознат с изобилието хранителни добавки, които се предлагат на пазара. Това изобилие обърква и силно затруднява избора на крайния потребител.

Именно за това, ще разгледаме някои от основните  хранителни добавки и тяхното действие върху организма.

Протеинът е хранително вещество, намиращо се в основата на развитието на чистата мускулна маса. Този тип добавки са подходящи за хора, които искат да натрупат мускулна маса без мазнини и въглехидрати. Например продуктът на Allmax – Isoflex съчетава в себе си страхотен вкус и качествени микро съставки. Бързо усвоим е от организма, не съдържа мазнини, захар или аспартам.

Гейнърите представляват вид добавки, които съдържат в себе си въглехидрати и протеини. Те са доста популярен начин да изградите мускулна маса, като чрез тях се покачва теглото и се предотвратява мускулния разпад. Подобряват храносмилането и спомагат усвояването на калории. Amix предлагат качествени гейнъри, като Carbojet Basic, който е комбинация от суроватъчен протеин, въглехидрати и аминокиселини. Всичко, от което се нуждаете за една стабилна и качествена тренировка.

Една от аминокиселините, която е задължителна по време на усилени тренировки е глутаминът. Той се грижи за намаляването на умората и спомага за лесното възстановяване.

Витамините и минералите са изключително важни за спортисти, културисти или фитнес ентусиасти. Всякакви хранителни добавки, съдържащи витамини и минерали са полезни за спортуващите, но дозата им трябва да е определяна индивидуално.

Различните енергийни продукти са подходящи за хора, нуждаещи се от повече сила и издръжливост, като допълнителен енергиен стимулант. BioTechUsa гарантират всичко това със своя продукт ААKG 1000.

Неизменна част от бодибилдинга са и креатиновите хранителни добавки. Те допринасят за поддържане на висока енергия по време на интензивни тренировки. Креатиновите продуктите на Allmax и Amix са висококачествени и ще си осигурят експлозивна енергия, точно когато се нуждаете от нея.

За да получавате отлични резултати, синхронизирайте тренировките, приема на хранителни добавки и хранителния си режим.