Ценни съставки в така важната медицинска козметика – какво да търсим на етикетите

медицинска козметика

Добре знаем, че онова, което прави една козметика качествена, далеч не се изчерпва с името на бранда или луксозната опаковка. Именно съдържанието е онова, което следва да ни интересува най-много. Ако държим действително да употребяваме ежедневно първокласни продукти за грижа за лицето, то със сигурност е редно да се обърнем към използването на медицинска козметика.

Медицинската козметика, повече от всяка друга, се характеризира с високо качество и специализирана подборка на използваните съставки в съдържанието. Именно на това се дължи неоспоримият й ефект, що се отнася до грижа за кожата.

Защо е добра идея да използваме медицинска козметика ежедневно?

Както вече споменахме, онова, което прави една козметика наистина висококачествена и с оптимален ефект при използване, са съставките. Точно това е основното преимущество на медицинската козметика – съдържанието й се характеризира с богат набор от ценни съставки, които рядко бихме могли да срещнем в продуктите, предназначени за масова употреба и продажба.

Разбира се, винаги е препоръчително да се консултирате с дерматолог или козметик – специалистите най-добре и точно ще окачествят състоянието на вашата кожа и ще съумеят да препоръчат правилните продукти. Затова и решихме фокус на днешната статия да са именно онези съставки, чието присъствие в продуктите гарантират максимална ефикасност.

Кои съставки да търсим на етикета при избор на медицинска козметика?

Винаги е повече от добра идея да се информирате подробно относно съдържанието на бялата козметика, която възнамерявате да използвате, независимо дали е медицинска, или предназначена за масова употреба. Някои от най-ценните и ефективни съставки са киселините – алфа и бета-хидрокси киселините притежават мощни очистителни и регенеративни свойства. Затова и повечето козметици препоръчват употребата именно на продукти с подобен тип киселини в състава, особено що се отнася до мазните, комбинираните и склонните към раздразнение кожи. Ако на етикета на даден продукт забележите присъствието на хиалуронова или салицилова киселина, то определено би си заслужавало да го изпробвате. Освен всичко друго, хиалуроновата киселина е известна със своето приложение при анти ейдж терапиите – ако искате да смекчите бръчките си или да противодействате на появата на фините линии, то е повече от добра идея да обърнете поглед именно към тази съставка.

Ретинолите също притежават доказана ефективност при борбата с преждевременното стареене на кожата. Те стимулират клетъчното обновяване и по един чудодеен начин възспират производството на повече фини линии.

Гликоловата киселина и ниацинамидите пък са с доказан ефект срещу кожни раздразнения, акне, пъпки и комедони – ако страдате от проблемна кожа, именно това са съставките, на които е препоръчително да наблегнете.