Пролетен парфюм – усещане за свежест и лекота

пролетен парфюм

Пролетта е прекрасно време на годината! Любовта във въздуха, пробуждането на всичко живо, появата на топлите слънчеви лъчи. И, разбира се, можете да смените обемно кожено палто с леко яке, а топлата шапка – с лек шал. С промяната на времето си струва не само да актуализирате гардероба си, но и да изберете правилния пролетен парфюм. Лек, свеж и романтичен! Например, Mon Guerlain, който ще ви плени с нотки на лавандула, бергамот,  жасмин, ирис и други свежи ухания.

Класове по аромати

В парфюмерията има огромен брой компоненти, които, смесвайки се един с друг, придават уникална миризма. Те задават настроението на цялата композиция. Така че, ако търсите парфюм за пролетта, обърнете внимание на следните групи:

Парфюми с флорални мотиви

Кога, ако не през пролетта, трябва да оставите след себе си влак от рози, момина сълза, лалета? Веществата, принадлежащи към тази категория, са може би най-женствените и романтични. Най-често такива нотки се характеризират със сладост и нежност.

Парфюми с плодови мотиви

Ябълки, круши, кайсии и други плодове през зимата вероятно ще звучат твърде просто и наивно. Но след няколко месеца те ще се отворят по съвсем различен начин! Весели и ярки акорди възхитително хармонират с първите затоплящи лъчи.

Парфюми със зелени мотиви

Подходящи са за тези, които свързват март, април и май със светло утро и влажна миризма. Трева, сено, листа и други съставки, които имат леко горчив, тръпчив и свеж аромат. Обърнете внимание на този клас, ако оценявате не наближаването на горещо лято!

Парфюми със сладки мотиви

Сладкиши и пърхащи пеперуди! Ето как да опишете тази група с три думи. В химическите лаборатории се създават глазури, бисквитки, захарен памук, сладолед от сорбе и други десертни компоненти. Ако обаче в състава има цветя или мускус или друг натурален продукт с нещо сладко, тогава не бива да се притеснявате.

Пролетта е време на промяна

Природата оживява, събличаме топлите, дебели дрехи и искаме да изглеждаме привлекателни за противоположния пол, живеем в очакване на горещо лято. Време е за „парфюмни експерименти“! Сега може да ви харесат онези аромати, в чиято посока не сте гледали преди. „Пролетният“ парфюм е нежен и чувствен.

Изберете парфюми с лек, ненатрапчив, освежаващ аромат

Става дума за парфюми с лек, ненатрапчив, освежаващ аромат, който повдига настроението. Мимоза, люляк, жасмин, момина сълза са едни от основните нотки в „пролетния“ парфюм. Мислите, че парфюмът с аромат на люляк е банален? Така беше преди няколко десетилетия, когато жените използваха „одеколони“ с моноаромат. Сега парфюмите са многостранни – с много други ароматни компоненти. И дори такъв тръпчив люляк, който не всеки харесва, придобива съвсем различен „звук“.

 

В допълнение към флоралния парфюм е подходящо през пролетта да „носите“ леко сладки плодови или горски аромати. Те са вдъхновяващи и позитивни! Малина, къпина, сладък портокал, череша – има безкрайно много варианти!

На parfium.bg ще откриете прекрасни комбинации за всякакви сезони, за всякакви настроения и за всякакви вкусове. Всичко, което е необходимо, е просто да разгледате страхотните предложения, създадени с много любов и грижа за самочувствието на всяка една жена! Вашият аромат ви очаква!