Правилното съхранение на парфюми е от ключово значение за запазването на качеството им

как се съхраняват парфюми

Избираме оригинални парфюми, защото са качествени и олицетворяват постигане на върховна естетика и изящност. Абсолютен факт е, че всеки човек притежава поне няколко аромата в личната си домашна колекция и съобразява носенето им със сезон, време, повод и настроение. Действително сме дотолкова свикнали с носенето на първокласни ухания, че, когато ги пропуснем, не чувстваме, че визията ни е изцяло завършена.

Тази любов към прекрасните парфюми, обаче, трябва да се подкрепи и от адекватни грижи. Лъжете се, ако смятате, че ангажиментът към дадено ухание се изчерпва само и единствено с неговото закупуване. За да се радваме за наистина дълго време на любимите си парфюми, се изисква от нас и адекватно да се грижим за тях. Ето защо решихме да посветим днешната статия на няколко съвета, които със сигурност ще ви помогнат да се радвате на уханията си за максимално дълго.

Финото и изящно съдържание на марковите парфюми е изключително чувствително към светлина и влага

За да бъде един продукт марков и висококачествен, то това означава, че използваните за направата му суровини са от наистина висок клас. При парфюмите това не е никакво изключение – всяка една от марковите есенции е продукт от внимателно селектиране на съставки и умелото им комбиниране. Разбира се, за да се задържи максимално дълго уханието и трайността на парфюма, е необходимо да положим известни грижи след неговото закупуване.

На първо място следва да споменем, че оригиналните парфюми са наистина чувствителни към светлина. Затова е и важно да ги съхранявате на място, недостъпно за нея. Грешка би било да ги поставите на тоалетка до прозореца, която е целодневно нагрявана от слънцето. Много бързо цветът на парфюма ще се промени, а с него и ароматът му. Не след дълго няма да остане и следа от първоначалното ухание.

Влагата действа по сходен начин – навлизането на вода в есенцията разрушава молекулярната структура на съдържанието. Това също значително повлиява на качеството на парфюма. Ето защо банята също не е подходящо място, в което да съхранявате любимите си аромати.

Избягвайте да отваряте новозакупените си парфюми, преди да дойде времето им за използване

Ако сте от хората, които обичат да притежават повече аромати вкъщи, то тогава следващият съвет би бил изключително полезен за вас. Тествайки даден парфюм в магазина и одобрявайки уханието му, вие пристъпвате към закупуване, но често срещана грешка е да се изкушим у дома да отворим флакона, за да се насладим отново на есенцията. Специалистите съветват да избягваме да отваряме парфюма, докато не дойде време да го използваме често. Иначе допускаме навлизането на кислород в бутилката на ранен етап, което с времето е възможно да повлия на структурата на есенцията

Избягвайте и подреждането на уханията по високите рафтове – едва ли ще останете във възторг, ако бутилката падне отвисоко и цялото й съдържание се разлее.