Ползите от употребата на качествена парфюмерия и козметика

качествен парфюм

Когато стане дума за поддържане на добър външен вид, в съзнанието на мнозина от нас изниква красотата като крайна цел. Безспорно всеки един от нас желае да е максимално привлекателен и за това спомага употребата на парфюми и козметика. Следва да отбележим и друга, не по-малко важна, причина за ползването на козметични продукти – те предоставят щателна грижа за лицето и тялото ни. А за това те трябва да бъдат качествени.

Говорейки за парфюм, вероятно голяма част от нас си представят благоуханна есенция в бутилка, носеща прекрасен и неустоим аромат. Освен привличащото благоухание, следва да съобразим и качеството на онзи парфюм, който сме избрали да ползваме. Експертите съветват винаги да проверяваме срока на годност на есенцията, както и това дали до момента тя е била съхранявана правилно. Какво включва това? Парфюмът да не е отварян преди употреба, да не е излаган на пряка слънчева светлина, нито да е съхраняван в условия на екстремни температури.

По какво да познаем качественият парфюм?

За щастие, съществуват редица признаци, които биха могли да ни насочат по отношение на това дали даден парфюм е качествен и подходящ за използване върху кожата ни. Обърнете внимание на цвета – характерно за некачествените парфюми е потъмняване на есенцията. Оставянето на твърде мазни петна след впръскването е също признак, че вероятно не сте попаднали на най-качествения парфюм. Съблюдавайте и за целостта на опаковката, когато си взимате аромат – важно е тя да не е била нарушавана дълго време, преди вие да се превърнете в притежателя на парфюма.

По отношение на козметичните продукти също следва да сме особено бдителни. Кремове, душ гелове, сапуни, дезодоранти, лосиони – всички тези козметични средства влизат в пряк досег с кожата по тялото ни. Ето защо е наистина важно те да бъдат качествени. Следете за необичайна консистенция, странна миризма. Наблюдавайте състоянието на кожата си след употреба на даден продукт – ако забележите зачервявания или поява на обрив от някакъв тип, то или сте алергични към някоя съставка в крема, или продуктът не е особено качествен. Специалистите издават един малък трик – за да тествате дали кожата ви проявява съвместимост с продуктите, които предстои да използване, нанесете малка част от тях само върху един участък от кожата си и изчакайте едно денонощие. И при най-малкото съмнение, че дадени козметика или парфюм не ви действат добре, то преустановете употребата им незабавно.

Красотата е нещо, към което всички се стремим, но действително здравето е от първостепенно значение. Ето защо е важно да съчетаете и двете цели при избора си на парфюм или козметика – те трябва да са здравословни и щадящи, докато, същевременно с това, ви карат да се чувствате прекрасни и привлекателни.