Няколко съвета за дамите: Как да изберете правилното спортно облекло

Вероятно и на вас ви се е случвало поне веднъж да си задавате въпроса как да изберете спортната си екипировка за дните, в които спортувате аеробика или фитнес. Вижте най-важните насоки за да направите правилния избор.

дамски фитнес дрехи

За да направите правилния избор на облекло, съответстващо на активността, която предвиждате, е препоръчително да подготвите списък, преди да отидете на място в магазините или търсите онлайн. В зависимост от вида спорт трябва да си купите подходящото облекло, за да имате не само максимален комфорт и релаксация, но и да изглеждате добре.

И така, с помощта на експертите от Bolf.bg, в редовете по-долу предлагаме някои насоки, които да имате предвид, когато искате да закупите дрехи, обувки и спортни аксесоари за упражнения във фитнеса и на открито.

  1. Изберете лек и спретнат тоалет

По отношение на екипировката, тя винаги трябва да бъде изчистена, лека, но и подходяща за вида спорт, който се практикува. Много пъти се допускат такива грешки, които да доведат до това, че може да не се чувствате добре или да не практикувате спорта правилно.

Освен това не е препоръчително да носите тоалети, които не са свързани с вида спорт, който се практикува, защото те могат да ви създадат дискомфорт и да ви попречат да правите упражненията си. Не се опитвайте да имате твърде тесни дрехи, защото с тях няма да можете да правите определени упражнения.

  1. Изберете подходящ чифт панталони

Ако практикувате бягане, джогинг, колоездене или други подобни упражнения с активно участие на краката, можете да изберете чифт ¾ панталони, тъй като те не са широки и ви помагат да имате по-добра гъвкавост при изпълнение на упражнения.

Ако практикувате йога, препоръчително е да имате чифт специални панталони за гимнастика (те могат да бъдат разширени много малко отдолу). Като материал можете да се спрете на еластичните, защото те са много по-удобни и ви предлагат повече лекота.

  1. Изберете правилния чифт спортни обувки

Спортните обувки са от голямо значение, но трябва да знаем, че за повечето спортове си има определени модели маратонки. Затова заложете на чифт специално проектирани за вашия спорт обувки, за да си гарантирате максимален комфорт.

  1. Изберете правилния материал

Когато купувате спортно облекло, можете да използвате дрехите, изработени от памук, но също така и моделите от еластичен или друг еластичен материал. Много е важно да изберете такива материали, само за да се чувствате по-комфортно и да практикувате по-добре спорта, който сте избрали.

  1. Изберете подходящите цветове

Цветовете оказват голямо влияние върху начина, по който изглеждате. Можете да изберете един или повече цветове. Много често се избират черен, сив или тъмно син тоалет, но и искрящите цветове имат привърженици.

  1. Специално за дамите – изберете бюстие с добро качество

В комплекта ви дрехи за спорт задължително място трябва да намери спортното бюстие. То трябва да е с добро качество, да ви дава лекота и да не ви наранява. От друга страна, трябва да изберете семпъл модел, който да съответства на останалите аксесоари.

Можете да се спрете на бледо розово бюстие и чифт сиви чорапогащи, защото тези цветове си отиват много и с тях няма как да сбъркате.