Методика на изработка на оригиналните парфюми – да надникнем в ароматния свят

маркови парфюми

Някога замисляли ли сте се как са произведени и създадени любимите ви парфюми? Обикновено често бързаме да закупим следващото ароматно благоухание и нямаме търпение да се впуснем в ежедневното му използване. Рядко, обаче, се питаме какъв е пътят, по който есенцията достига до нас. Ако този въпрос някога е минавал през съзнанието ви, то днешната статия безспорно ще съумее да ви отговори.

Потапяме се в благоуханния свят, за да опознаем от по-близо марковите парфюми, които ежедневно използваме. Сигурни сме, че още по-категорично ще започнете да обичате ароматната си колекция.

Процесът по създаване на парфюми винаги започва със селекция на необходимите съставки

Разбира се, всеки оригинален и страхотен марков парфюм съдържа изобилие от прекрасни съставки, които обуславят неговите връхни, средни и базови нотки. Не бихме могли да създадем чудесно благоухание, без преди това да обърнем внимание на суровините, които ще влязат в неговия състав. Независимо дали ще говорим за цветя, плодове, дървесни суровини или някакъв тип синтетични елементи – всички те изискват внимателна селекция и подбор. Ако говорим специфично за цветя, много от парфюмерийните производители притежават свои собствени градини от насаждения, за които полагат особени грижи. Така се гарантира качеството на в последствие използваните елементи в парфюмите.

Всички парфюми изискват етап на екстракция и смесване

След като вече са събрани необходимите съставки, съвсем естествено следва процесът по екстракция – това представлява извличане на етеричните масла от колекционираните суровини. Съществуват различни начини, чрез които може да се извърши процесът – изтискване, нарязване, изцеждане, парна дестилация. Целта е да се извлекат ценните ароматни есенции, които, в последствие, ще влязат в състава на създавания парфюм.

Процесът по смесване е от ключово значение за направата на хубави парфюми – именно в тази стъпка проличава истинското майсторство на парфюмериста. Извлечените етерични масла следва да бъдат примесени така, че комбинацията между тях да резултира в наистина прекрасен аромат. Построяват се трите парфюмни слоя, които, в последствие, поетапно и постепенно разгръщат аромата си върху кожата на носещия ги – връхните, средните и базовите нотки.

Етапът по отлежаване е неизбежна част от създаването на парфюми

Смесването на съставките съвсем никак не означава, че парфюмът е готов за директно ползване – съвсем естествено есенцията трябва да отлежи за определено време, за да може всяка една от съставките категорично да разгърне аромата си. Важно е да споменем, че вече готовата парфюмна смес следва да бъде съхранена на тъмно и хладно място – знаем, че влагата и преките слънчеви лъчи биха могли да подействат доста негативно на създадената благоуханна смес.

Разбира се, създаването на парфюми безспорно е изкуство – никак не е случайно, че имената на най-добрите парфюмеристи в световен мащаб се третират като творци.

Ако процесът по създаване на парфюми е бил извънредно интересен за вас, то бихте могли да посетите онлайн магазин Грация. В платформата ви очаква цяла феерия от страхотни и невероятни аромати, а ежедневните отстъпки и актуални промоции ви дават възможност наистина да се потопите в прекрасния свят на изтънчените благоухания.