Косопад и възможностите да се справим с него

Трябва ли да се притесняваме, ако косата ни пада видимо и какви мерки да предприемем?

косопад

Много хора се питат дали страдат от косопад, когато сутрин по гребена или четката си откриват много косми.

Как се процедира при такова притеснение?

Нужно е да се направи специално изследване, за да се докаже, че има косопад. Но в същото време не бива да се забравя, че този проблем често индикира здравословни проблеми.

Вярно ли е, че косата е „показател за здравето“?

Всъщност структурата и състоянието на косата пряко зависят от съдържанието на определени микроелементи, протеини, аминокиселини и хормони в тялото. Това важи особено за космения фоликул, който по ред причини може да стане толкова тънък, че косата на човек да започне да  пада.

Косопадът при жените и мъжете може да бъде показател за различни заболявания. Косата реагира както на условията на околната среда, така и на вътрешните хормонални процеси.

И ако забележите, че състоянието на косата ви се е влошило рязко, тогава е просто наложително да се започне възстановяване косата възможно най-скоро.

В момента  има нови средства и всички необходими технологии за това.

Как се лекува косата?

Укрепването на косата започва с доставяне на основни хранителни вещества директно в космения фоликул. Има специални лекарства и серуми при доказан косопад, подхранващи и регенериращи препарати.

И като основна програма, мезотерапията на скалпа е най-ефективна.

За всеки пациент лекарят избира индивидуален коктейл от препарати, в които има витамини, микроелементи и аминокиселини и специфични лекарствени субстанции за активно заздравяване и укрепване на косата. С помощта на мини-инжекции или ролери полезните вещества се доставят директно в космените фоликули.

Мезотерапията все още се води като добър лек при плешивост.

Едно от най-тежките заболявания, засягащо косата е андрогенната алопеция, чието лечение с традиционни методи далеч не винаги е успешно. Много пациенти губят коса толкова интензивно, че единственият въпрос, който ги тревожи пред огледалото е: „Какво да правя? Как да лекувам косата си? “

В определени случаи мезотерапията може да спре косопада при жените, алопеция ареата и андрогенетична алопеция, към която много мъже са предразположени.

Защо?

Мезотерапията на скалпа подобрява микроциркулацията,  лимфния дренаж, структурата на косъма, ускорява растежа на косата.

Колко процедури мезотерапия са необходими за лечение на алопеция?

Процедурата по мезотерапия на скалпа се извършва на всеки 5-7 дни. Курсът обикновено включва 10-12 процедури.

За възстановяване на косата при плешивост на пациента може да се присади коса

Това се практикува при по-сложни случаи, като дифузна загуба на коса при мъжете. Днес процедурата по трансплантация на коса се провежда по най-нови технологии и присадената коса по нищо не се различава от естествената.

Резултатът е необикновен след трансплантирането на коса. В психологически план често хората стават по-уверени в себе си и се чувстват по-млади и привлекателни. Процедурата е изключително прозрачна. За да се фиксират резултатите, човек се снима „преди и след“. Добрият стандарт за „капацитет“ на присадката е средно 2-3 косъма. Така се постига необходимата плътност на линията на косата.

Ако косата пада поради някакво заболяване, трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди да лекувате косата си.

Косопадът може и да бъде обратим, ако човек спре развитието на здравословен проблем, който причинява падане на косата.