Какво представлява хидролизираният колаген

колаген

Хидролизираният колаген е вещество, извлечено от желатиновия протеин. В него размерът, който имат молекулите, се намалява чрез процеса хидролиза на пептидните връзки. Производството преминава през няколко стъпки: първата е деминерализация, следващата е екстракцията му от желатин, ензимна хидролиза, както и обмен на йони, филтрация, изпаряване, стерилизация и сушене.

Ползи от приемането на тази добавка

Ползите от приемането на хидролизирания колаген са много повече, отколкото на обикновения. Това е основен компонент в организма на човека и представлява 30% от общия протеин в организма. Той изгражда кожата, косата, ноктите и ставите. С времето намалява, защото спада и производството му от организма. Това води до суха кожа, тънка и чуплива коса и нокти, както и болки в ставите. Един от най-добрите продукти на хидролизиран колаген е на марката Biocell, споделят от онлайн магазин Ревита.

Той подпомага организма, като:

  • дава липсващите хранителни връзки като лизин, глицин, пролин и други. С приема им тялото успява да поддържа баланса, като замества липсите;
  • хидролизираният колаген Биосел е в комбинация с хиалуронова киселина за по-добър ефект;
  • чрез употребата му хрущялите се предпазват от увреждане, кожата, косата и ноктите са здрави и красиви;
  • този продукт е отличен за активно спортуващите, както и за тези, които имат хронични проблеми със ставите;
  • той помага на черния дроб да се пречисти от токсините, които са се натрупали в него.

С какво се отличава от останалите добавки

Той притежава аминокиселина, която е с уникални ефекти. Установено е, че тя помага за възстановяване на кожата, косата и ноктите. Това е една от основните аминокиселини, които са нужни на организма, за да изгражда съединителна тъкан, както и да регулира клетъчното подновяване.

За разлика от останалите добавки, които съдържат това вещество, хидролизираният колаген се усвоява по-лесно заради малките молекули, които го изграждат. Това подпомага абсорбирането, което става само за тридесет минути. Всеки от ензимите и микроелементите е полезен за ревитализирането на клетките. Освен това липсва горчивият вкус на обикновения collagen. Разтваря се бързо и лесно в топли и в студени течности, без да се налага да се разбива в специален шейкър. Достатъчно е само да разбъркате.