Използвайте маски за лице

Много хора знаят предимствата на козметичните продукти на водещи фармацевтични компании малко от жените обаче се замислят за това, че сами може да си сътворят маски за лице в домашни условия, екологично чисти и без да инвестират в красивия си външен вид много пари.

Едни от най-често използваните за направа на естествени маски за лице природни продукти това са:

  • Плодове – банан, кайсии, лимон, портокал
  • Зеленчуци – краставици, тиквички
  • Билки – Смрадлика, липа, лайка
  • Други – мед

Маските за лице не са задължителни, но са много препоръчителни, защото те запазват кожата на лицето по-дълго свежа и красива. Причината за поддържането на този ефект е уникалната подхранваща сила на компонентите, които се използват в натуралните маски за лице.

Ако приемем, че е само на плодова основа маската за лице се приготвя под формата на пюре което се нанася. По този начин цените вещества като витамини и минерали директно по пътя на осмозата проникват в кожата и я подхранват. Маските за лице на база с мед са много полезни за почистване на повърхностния слой на лицето от умрели клетки, намалява образуването на комедони.

Прилагането на различни маски е съчетано с масажиращо действие, което на свой ред стимулира кръвообращението ето защо ви препоръчваме използвайте маски за лице и най-добре ако те са натурални!