Експертите от Clinique споделят ценни съвети относно грижите за кожата на лицето

козметика за кожата на лицето

Всяка дама добре знае, че пътят към красотата категорично преминава през добрата и щателна грижа за кожата. В какъвто и грим да инвестираме, не бихме могли да постигнем прекрасни и наистина добри резултати, ако кожата ни не е в най-доброто възможно състояние. Затова и сме щастливи днес да ви представим някои от дерматологичните и козметични съвети от марката Clinique – безспорен лидер в производството на висококачествена бяла и декоративна козметика.

От Clinique обръщат специално внимание на почистването на кожата на лицето

Както вече споменахме, нищо не е по-важно от правилната грижа за кожата на лицето. Както добре знаем, познаваме пет основни вида кожа на лицето и е от определящо значение да подбираме козметичните продукти, които използваме в ежедневието си, спрямо характерните нужди на лицето си. Бялата козметика на Clinique съвсем естествено притежава продукти, съобразени с нуждите на различните типове кожа.

Не бива да забравяме, че използването на щадящи измивни продукти е от изключително значение за здравия и сияен вид на кожата на лицето. Добрата новина е, че за притежалите на суха, мазна, нормална, комбинирана или чувствителна кожа от сериите на Clinique със сигурност ще се намери подходящ измивен продукт, който максимално да отговаря на нейните нужди и специфични необходимости. Използването на висококачествени продукти за измиване осигурява едно почистване в дълбочина – това спомага за отварянето на порите, премахването на замърсяванията и черните точки, както и минимизира шанса от по-нататъшната поява на акне и несъвършенства.

Като последващата грижа с удоволствие се обръщаме към лосионите и тониците на Clinique

Всяка дама, държаща на красотата си, знае, че висококачествената измивна грижа е основополагаща, но в никакъв случай не е достатъчна за осигуряването на здрава, сияйна и хидратирана кожа. За постигането на тези дерматологични цели се обръщаме към лосионите и тониците – за щастие от марката Clinique съсредоточават усилията си именно в създаването на продукти от такъв тип, отново съобразявайки се със специфичните нужди на всяка кожа.

Тониците на Clinique служат като перфектен подготвящ продукт, който успешно транспортира ценните съставки от кремовете, достигайки до най-дълбоките слоеве на кожата. Именно тази абсорбация позволява на продуктите действително да разгърнат потенциала си и така клиентът да види неоспорим ефект за тяхното действие върху лицето. От гледна точка на лосионите пък, от Clinique съсредоточават фокуса върху щателната хидратация. Добре известен ни е фактът, че именно овлажняването спомага за по-дългото запазване на кожната еластичност, което, от своя страна, удължава времето, в което да се радваме на лице без бръчки и фини линии.

Козметиците и дерматолозите от цял свят горещо препоръчват употребата само на висококачествена бяла козметика, що се отнася до кожната грижа. В лицето на марката Clinique откриваме именно такива продукти.