5 причини да се грижим за здравето си с масаж

За здравето и ежедневието

Твърде жалко е, че, притиснати от забързаното ежедневие, все по-често оставяме на заден план своето здраве или направо го жертваме в името на кариера и амбиции, без да осъзнаваме зависимостта на успеха от здравословното ни състояние. Колкото по-здрави и изпълнение с енергия се чувстваме, толкова повече нараства и силата за справяне с всяка задача по пътя към заветните цели в професионален или в личен план. Съществуват много начини да се погрижим за тялото си, при които чрез подсилване и укрепване го предпазваме от болести или физически дискомфорт, но ако желаете едновременно да се отърсите от стреса, да си спестите някоя друга тежка тренировка във фитнес залата (която никога не е излишна за крепко здраве и бодър дух) или пари, пръснати за скъпи антибиотици при болки в тялото, то класическият лечебен масаж е чудесно решение за проблемите.

  • Антистрес

Естествено масажът е припознаван от хиляди на първо място през благотворното влияние, което оказва върху нервната система. Но в много от приятните релакс терапии се крие повече от успешно средство в борбата със стреса. Едни от най популярните масажни техники (Тайландски масаж, китайски точков масаж и др.) се основават на мъдростта на Изтока и тяхната цел е не само да отпуснат тялото, но и да спомогнат за постигане на душевен баланс и хармония. Изпаднал в подобно състояние пациентът се чувства изпълнен с енергия.

  • Освобождаване от токсините

Съществуват някои по-специфични масажни процедури, при които терапевтът използва движения с по-силен и интензивен натиск, целящи да лекуват в дълбочина тялото. Подобни терапии именно чрез своя дълбочинен ефект успяват не само да  се справят с напрежението с лекота, но и подобряват циркулацията на кръвта и най-вече – спомагат за пречистване на организма от токсини, обикновено натрупали се поради нездравословен начин на живот и замърсената обстановка, с която постоянно се сблъскваме.

  • Гъвкавост

Както вече споменахме до голяма степен масажите са повлияни от източните философии, като в това число спада и йогата. Ако желаете можете да се възползвате именно от редовни терапии, съчетаващи и някои други разтягащи движения, съчетавайки две в едно, които може да ви гарантира още по-благотворен ефект върху тялото.

  • Младост и дълголетие

Разбира се все още не открит медицински метод или каквото и да е лекарство, които да ни поддържат вечно млади, но за сметка на това съществуват множество „подмладяващи” за тялото и духа терапии и процедури, сред които почетно място намират и определени масажи. Не само заради благотворното антистрес действие,тъй като положителното състояние на духа се отразява видимо и на външността, но и заради разнообразните процедури, които успешно премахват бръчките (в по-модерните масажни студиа можете да се възползвате от подобни терапии, които използват и висококачествена техника за целта)

  • Срещу болката

Естествено едно от най-силните качества, което може да ви предложи всяка масажна терапия е облекчаването на болката. Като метод е значително по-ефективна и полезна от поглъщането дози антибиотици или други химични съединения, които често излизат в пъти по-скъпо, а и гарантирано не са толкова приятни. Подходящо избраната масажна терапия може да помага за лекуването както на наранявания, така и на някои здравословни проблеми. Необходимо е само предварително да се консултирате с терапевта за нуждите си, а впоследствие да се отпуснете и да се оставите на грижите на доверения специалист. В действителност и това е може би основното предимство на масажа като лечебна терапия за духа и тялото – не ви коства усилия.